De DBI-bevek, een interessante oplossing om de cash van uw bedrijf te beleggen

De cashoverschotten van uw vennootschap beleggen

TreeTop Asset Management gaat constant op zoek naar eenvoudige en gediversifieerde beleggingsoplossingen. Onze groep creëert, lanceert en verdeelt haar eigen beleggingsfondsen om haar cliënten een hoogstaande expertise en directe toegang tot de evolutie van de wereldbeurs te bieden. Tot nu toe richtten onze oplossingen zich vooral tot de particuliere beleggers maar dankzij ons nieuw aanbod van DBI-beveks, kunnen wij voortaan ook aan de ondernemingen die onderworpen zijn aan de Belgische vennootschapsbelasting een eenvoudige toegang tot de wereldbeurs bieden met fiscale optimalisatie van hun beleggingen.

De DBI-aftrek

De DBI-aftrek (afkorting van Definitief Belaste Inkomsten) is een vrijstellingsregeling die bestemd is voor vennootschappen die beleggen in aandelen van andere vennootschappen. Sinds de hervorming van de vennootschapsbelasting in 2018, zijn de voorwaarden om van een DBI-aftrek te genieten op een belegging in aandelen veeleisender geworden. De vennootschap moet onder andere minstens 10% van de aandelen van de emitterende vennootschap bezitten of de aandelen moeten een aanschafwaarde van minstens 2,5 miljoen euro hebben. Bovendien moet de vennootschap de aandelen minstens één jaar ononderbroken aanhouden. De DBI-bevek maakt het mogelijk om de ontvangen dividenden en meerwaarden uit aandelen onder bepaalde voorwaarden volledig in mindering te brengen van de vennootschapswinst.

Een DBI-bevek is een goed alternatief voor individuele aandelen want zij geeft recht op DBI-aftrek zonder aan veeleisende voorwaarden te moeten voldoen.

Voor wie ? 

Een DBI-bevek is vooral geschikt voor de vennootschappen die een dynamisch profiel hebben en die de risico's inherent aan de aandelenmarkten kunnen verdragen, waaronder een zekere volatiliteit, aangezien deze uitsluitend in aandelen belegt. Het is een belegging op lange termijn (TreeTop raadt een minimale houdperiode van 6 jaar aan) voor de vennootschappen die cashoverschotten hebben. Deze dynamische en fiscaal voordelige belegging biedt een potentieel hoger rendement maar heeft echter geen vast rendement of kapitaalbescherming.

Gelieve op onderstaande link te klikken om het nieuwe gamma van DBI-beveks van TreeTop Asset Management te ontdekken. 

TreeTop Private DBI-bevek.pdf
Sluiten

Voor deze informatie wordt u doorgestuurd naar de treetopam.com website.

Doorgaan